Digipath Обука за Дизајн и Canva Adv.

2.500 ден9.500 ден

Преку обуката „Дизајн и Canva Adv“ учениците ќе се запознаат со напредно ниво на графички дизајн и практично ќе научат да го применуваат стекнатото знаење во онлајн платформата за графички дизајн Canva.

Оваа обука е наменета за деца на возраст од 10 до 14 години. Обуката се одвива онлајн, со користење на платформата Zoom. Времетраење на една обука е 17 недели со 1 час неделно по 75 минути.

Со завршувањето на обуката „Дизајн и Canva Adv“ учениците ќе развијат „дизајнерски“ поглед  и размислување, ќе се оспособат за користење на дополнителни алатки за графички дизајн и ќе умеат да дизајнираат широк спектар на формати  на дизајни како што се: постери, стикери, дизајни за социјални медиуми, презентации, gif и mp4 видеа, QR Code и др.

9.500 ден
2.500 ден / месечно

Опис

Оваа обука ги опфаќа следните содржини:

 • Брeнд идентитет
 • Изработување на дизајн на букви
 • Едитирање на фотографии во Canva
 • Дизајн на честитка
 • Дизајн за социјална мрежа  Facebook
 • Дизајн за социјална мрежа Instagram
 • Дизајн на Зум позадина
 • Прилагодување на димензии на дизајн
 • Дизајни за #CanvaDesignChallengePet DayEaster и др.
 • Дизајн на визит карта
 • Дизајн за принт (маица, шолја и сл.)
 • Скриени елементи, алатки и апликации во Canva
 • Изработка на дизајн за стикер и етикета
 • Изработка на дизајн за презентација во Canva
 • Дизајн на покана
 • Анимација и видео
 • Користење на mockup
 • Визуелна изложба на изработките
 • Развој на бренд идентитет за нов производ

Вие исто така би сакале…