Запознајте ги нашите предавачи – Мартина Николоска

Мартина е дипломиран софтверски инженер, специјализирана во полето на компјутерските науки. Таа во моментов работи како инженер за обезбедување квалитет (Quality Assurance Engineer). Во нашиот едукативен центар веќе ја започна…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Мартина Николоска

Септемвриски Digipath пробни часови

За почетокот на новата учебна 2023/24 година ви најавуваме пробни, воведни часови за онлајн обуките од Digipath - Дигитални патеки за учење на деца. Ги покануваме сите љубопитни ученици од…

Продолжи со читањеСептемвриски Digipath пробни часови

Прослава на крајот од учебната 2022/23 година

По завршувањето со настава на сите Digipath групи за учебната 2022/2023 година и успешно претставените завршни проекти дојде време за доделување на дипломите. Како и минатата година и оваа се…

Продолжи со читањеПрослава на крајот од учебната 2022/23 година

Запознајте ги нашите предавачи – Дина Дамјановиќ

Дина Дамјановиќ е дипломиран уметнички дизајнер. Во моментов работи како менаџер на ИТ компанијата „Ригилог“ во Скопје. Таа е еден од основачите на организацијата „Ways2Help“ и е активен член на…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Дина Дамјановиќ

Запознајте ги нашите предавачи – Мартина Бошковска

Мартина Бошковска е дипломиран софтверски инженер и работи во ИТ компанијата „Интелигента“. Мартина е една од нашите предавачи на Digipath -  Дигиталната патека за програмирање со Python. Таа веќе трета…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Мартина Бошковска

Запознајте ги нашите предавачи – Теодора Трајковска

Теодора Трајковска е графички дизајнер во агенцијата за дигитален маркетинг „Нова Солутионс“ од Битола. Истовремено, Теодора е предавач на обуките од Digipath – Дигиталната патека за графички дизајн за деца.…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Теодора Трајковска

Запознајте ги нашите предавачи – Моника Златановска

Моника Златановска е дипломиран професор по математика - информатика. Таа е дел од Едуфронт уште од неговото основање како предавач на почетните обуки од Digipath – Дигитална патека за програмирање…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Моника Златановска

Бесплатни работилници за деца – „Пролет со Digipath“

Оваа пролет Едуфронт организира серијал од бесплатни, онлајн, воведни работилници наречени „Пролет со Digipath“. Работилниците се наменети за деца на возраст од 8 до 14 години, како воведно искуство во:…

Продолжи со читањеБесплатни работилници за деца – „Пролет со Digipath“

Вовед во веб дизајн и веб развој за деца

Во денешниот дигитален свет, многу е важно децата да имаат основно познавање за веб дизајн и развој. Со брзиот раст на технологијата, нејзиното разбирање стана важен фактор во нашиот секојдневен…

Продолжи со читањеВовед во веб дизајн и веб развој за деца

Canva е една од најдобрите платформи за учење графички дизајн за деца

Што е Canva?  Canva е алатка за графички дизајн што работи на поедноставување на процесот на дигитален дизајн. Canva овозможува уредување на слики и учење базирано на проекти користејќи едноставен…

Продолжи со читањеCanva е една од најдобрите платформи за учење графички дизајн за деца