Запознајте ги нашите предавачи – Дина Дамјановиќ

Дина Дамјановиќ е дипломиран уметнички дизајнер. Во моментов работи како менаџер на ИТ компанијата „Ригилог“ во Скопје. Таа е еден од основачите на организацијата „Ways2Help“ и е активен член на…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Дина Дамјановиќ

Запознајте ги нашите предавачи – Мартина Бошковска

Мартина Бошковска е дипломиран софтверски инженер и работи во ИТ компанијата „Интелигента“. Мартина е една од нашите предавачи на Digipath -  Дигиталната патека за програмирање со Python. Таа веќе трета…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Мартина Бошковска

Запознајте ги нашите предавачи – Теодора Трајковска

Теодора Трајковска е графички дизајнер во агенцијата за дигитален маркетинг „Нова Солутионс“ од Битола. Истовремено, Теодора е предавач на обуките од Digipath – Дигиталната патека за графички дизајн за деца.…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Теодора Трајковска

Запознајте ги нашите предавачи – Моника Златановска

Моника Златановска е дипломиран професор по математика - информатика. Таа е дел од Едуфронт уште од неговото основање како предавач на почетните обуки од Digipath – Дигитална патека за програмирање…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Моника Златановска

Бесплатни работилници за деца – „Пролет со Digipath“

Оваа пролет Едуфронт организира серијал од бесплатни, онлајн, воведни работилници наречени „Пролет со Digipath“. Работилниците се наменети за деца на возраст од 8 до 14 години, како воведно искуство во:…

Продолжи со читањеБесплатни работилници за деца – „Пролет со Digipath“

Вовед во веб дизајн и веб развој за деца

Во денешниот дигитален свет, многу е важно децата да имаат основно познавање за веб дизајн и развој. Со брзиот раст на технологијата, нејзиното разбирање стана важен фактор во нашиот секојдневен…

Продолжи со читањеВовед во веб дизајн и веб развој за деца

Canva е една од најдобрите платформи за учење графички дизајн за деца

Што е Canva?  Canva е алатка за графички дизајн што работи на поедноставување на процесот на дигитален дизајн. Canva овозможува уредување на слики и учење базирано на проекти користејќи едноставен…

Продолжи со читањеCanva е една од најдобрите платформи за учење графички дизајн за деца

Важноста и придобивките на кодирање за деца

Дали некогаш сте размислувале за придобивките од кодирањето за деца, освен фактот дека тоа е една од најважните вештини во 21 век? Кодирањето им овозможува на децата да станат независни…

Продолжи со читањеВажноста и придобивките на кодирање за деца

Од идеја за креативно компјутерско образование до достапна дигитална едукација за секое дете  

Последниве четири години, Едуфронт мина низ различни фази на развој. Од обуки за Scratch со физичко присуство, па сѐ до целосна дигитализација и нови дигитални патеки за програмирање, веб дизајн…

Продолжи со читањеОд идеја за креативно компјутерско образование до достапна дигитална едукација за секое дете  

Технологијата во онлајн образованието

Технологијата отвора нови хоризонти за образованието што го менува светот на учењето околу нас. Експертите велат дека онлајн образованието преку технологија ќе продолжи да ја трансформира наставната практика. Тоа навистина…

Продолжи со читањеТехнологијата во онлајн образованието