Вовед во веб дизајн и веб развој за деца

Во денешниот дигитален свет, многу е важно децата да имаат основно познавање за веб дизајн и развој. Со брзиот раст на технологијата, нејзиното разбирање стана важен фактор во нашиот секојдневен…

Продолжи со читањеВовед во веб дизајн и веб развој за деца

Canva е една од најдобрите платформи за учење графички дизајн за деца

Што е Canva?  Canva е алатка за графички дизајн што работи на поедноставување на процесот на дигитален дизајн. Canva овозможува уредување на слики и учење базирано на проекти користејќи едноставен…

Продолжи со читањеCanva е една од најдобрите платформи за учење графички дизајн за деца

Важноста и придобивките на кодирање за деца

Дали некогаш сте размислувале за придобивките од кодирањето за деца, освен фактот дека тоа е една од најважните вештини во 21 век? Кодирањето им овозможува на децата да станат независни…

Продолжи со читањеВажноста и придобивките на кодирање за деца

Од идеја за креативно компјутерско образование до достапна дигитална едукација за секое дете  

Последниве четири години, Едуфронт мина низ различни фази на развој. Од обуки за Scratch со физичко присуство, па сѐ до целосна дигитализација и нови дигитални патеки за програмирање, веб дизајн…

Продолжи со читањеОд идеја за креативно компјутерско образование до достапна дигитална едукација за секое дете  

Технологијата во онлајн образованието

Технологијата отвора нови хоризонти за образованието што го менува светот на учењето околу нас. Експертите велат дека онлајн образованието преку технологија ќе продолжи да ја трансформира наставната практика. Тоа навистина…

Продолжи со читањеТехнологијата во онлајн образованието

Отворени Digipath часови за учебна 2022/23 год.

Во склоп на уписите за новата учебна 2022/23 година Едуфронт најавува бесплатни, отворени, воведни часови  за онлајн обуките од Digipath програмирање, веб дизајн и дизајн.Ваквите отворени настани веќе станаа традиција…

Продолжи со читањеОтворени Digipath часови за учебна 2022/23 год.

Тимски викенд во Маврово

Силен тим не се формира само со ангажирање на квалификувани вработени. Тимот треба постојано да се гради и зајакнува преку разни активности дизајнирани за да ги зближат вработените. Тим билдингот…

Продолжи со читањеТимски викенд во Маврово

Доделување на дипломи за летен семестар 2021/22 год.

По повод завршувањето на учебната 2021/2022 година, ЕДУФРОНТ организираше настан на којшто се доделија дипломите на учениците од обуките од #Digipath – Дигитални патеки за учење за деца.  Главниот настан…

Продолжи со читањеДоделување на дипломи за летен семестар 2021/22 год.

Успешно заврши првиот Едуфронт натпревар за програмирање во Scratch

Успешно се спроведе првиот Едуфронт натпревар за програмирање во Scratch за деца од 9 до 11 години. Големиот интерес на ученици од цела Македонија укажа на фактот дека од корист…

Продолжи со читањеУспешно заврши првиот Едуфронт натпревар за програмирање во Scratch

СТЕМ Академија за деца: програмирање

Зошто децата треба да научат да кодираат преку СТЕМ образование и како да го направат тоа? Во нашата претходна статија за СТЕМ Академија за деца, зборувавме за тоа како „Т“…

Продолжи со читањеСТЕМ Академија за деца: програмирање