Digipath Обука за HTML/CSS плаќање наеднаш

9.500 ден

Во првата обука за HTML/CSS учениците ќе се запознаат како работи Интернетот, што се тоа веб страни и со веб технологиите HTML и CSS. Се започнува со едноставни елементи и структура на страната и се движи постепено кон понапредни техники. Часовите вклучуваат работа со текст, хиперлинкови, слики, мултимедијални елементи, бои, типографија, листи, табели и друго. 

Оваа обука е наменета за деца на возраст од 10 до 14 години. Обуката се одвива онлајн, со користење на платформата Zoom. Времетраење на една обука е 17 недели со 1 час неделно по 75 минути.

Со завршување на обуката учениците ќе се стекнат со основни вештини за HTML и CSS технологиите, пришто ќе научат различни тагови и елементи, како и нивни техники и структури за употреба, основно познавање како функционираат веб страните и нивно прикажување со веб технологиите HTML и CSS.

Опис

Оваа обука ги опфаќа следните содржини:

 • Вовед во Интернет/WWW
 • Веб страна и HTML синтакса
 • Работа со текст
 • Табели и дополнителни тагови
 • HTML форми
 • Вовед во стилови – CSS
 • Типографија и CSS фонтови
 • CSS селектори
 • BOX модел
 • Бои
 • Вежби за практична примена на наученото
 • Работа на проект

Вие исто така би сакале…