Запознајте ги нашите предавачи – Борис Николовски

Борис Николовски е дипломиран инженер по информатички науки и компјутерско инженерство, со неколку годишно работно искуство во ИТ компанијата „Интелигента“. Во нашиот едукативен центар ни се придружи во улогата на…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Борис Николовски

Петта генерација на едукативен центар Едуфронт: Прослава на успехот и нови почетоци

Учебната 2023/24 година во Едуфронт ја заокруживме со традиционален завршен настан на којшто се собраа учениците, наставниците и родителите. Овој настан беше посебно значаен бидејќи прославивме петта генерација на Едуфронт…

Продолжи со читањеПетта генерација на едукативен центар Едуфронт: Прослава на успехот и нови почетоци

Запознајте ги нашите предавачи – Марија Стојановска

Марија Стојановска работи како Product Manager во „Македонски Телеком“ и е при крај со своите студии на ФИНКИ. Своите креативност и иновативност ги изразува преку графички дизајн, веб дизајн и…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Марија Стојановска

Кодирање за деца – разбиваме митови и откриваме можности

Во последниве години се зголемува трендот за воведување на децата во кодирањето од рана училишна возраст. Кодирањето или компјутерското програмирање се смета за витална вештина за иднината, којашто им овозможува…

Продолжи со читањеКодирање за деца – разбиваме митови и откриваме можности

Запознајте ги нашите предавачи – Благојчо Иванов

Благојчо е дел од тимот на Едуфронт предавачи веќе трета година по ред. Последните две години тој е ангажиран со групите ученици кои ги посетуваат понапредните обуки за програмирање во…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Благојчо Иванов

Запознајте ги нашите предавачи – Мартина Николоска

Мартина е дипломиран софтверски инженер, специјализирана во полето на компјутерските науки. Таа во моментов работи како инженер за обезбедување квалитет (Quality Assurance Engineer). Во нашиот едукативен центар веќе ја започна…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Мартина Николоска

Септемвриски Digipath пробни часови

За почетокот на новата учебна 2023/24 година ви најавуваме пробни, воведни часови за онлајн обуките од Digipath - Дигитални патеки за учење на деца. Ги покануваме сите љубопитни ученици од…

Продолжи со читањеСептемвриски Digipath пробни часови

Прослава на крајот од учебната 2022/23 година

По завршувањето со настава на сите Digipath групи за учебната 2022/2023 година и успешно претставените завршни проекти дојде време за доделување на дипломите. Како и минатата година и оваа се…

Продолжи со читањеПрослава на крајот од учебната 2022/23 година

Запознајте ги нашите предавачи – Дина Дамјановиќ

Дина Дамјановиќ е дипломиран уметнички дизајнер. Во моментов работи како менаџер на ИТ компанијата „Ригилог“ во Скопје. Таа е еден од основачите на организацијата „Ways2Help“ и е активен член на…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Дина Дамјановиќ

Запознајте ги нашите предавачи – Мартина Бошковска

Мартина Бошковска е дипломиран софтверски инженер и работи во ИТ компанијата „Интелигента“. Мартина е една од нашите предавачи на Digipath -  Дигиталната патека за програмирање со Python. Таа веќе трета…

Продолжи со читањеЗапознајте ги нашите предавачи – Мартина Бошковска