Digipath Обука за JavaScript плаќање наеднаш

8.500 ден

Во третата обука од Дигиталната патека за веб дизајн се изучуваат основи на програмскиот јазик JavaScript како најзастапен јазик за изградба на front-end делот на веб страниците. Тука учениците ќе се запознаат со основните концепти на програмирањето и повеќе логични и алгоритамски концепти и ќе ги применат во front-end развој на веб страница.

Опис

Дел од содржините кои се изучуваат на оваа обука се:

  • Вовед во променливи
  • Стрингови
  • Низи
  • Објекти
  • Услови и циклуси
  • Вметнување на JavaScript код во HTML страница
  • Динамични работи со помош на JavaScript во самата страница
  • Дебагирање и техники на барање на грешки во самата страница и кодот

Вие исто така би сакале…